De training

Lifebook for Youth geeft een paar keer per jaar de training Lifebook coach. De training is bedoeld voor MBO en HBO opgeleide social werkers die werkzaam zijn in de jeugdzorg, pleegzorg, jongeren- en/of vluchtelingenwerk. 

Inhoud van de training

De training duurt twee en halve dag, waarbij deelnemers tijdens de eerste 2 dagen op interactieve wijze leren om groepjes (maximaal 5 tot 6) kinderen/jongeren te begeleiden in het werken met Lifebook. 

Met behulp van het handboek leren deelnemers op welke manier de verschillende sessies met kinderen en jongeren het best kunnen worden voorbereid en uitgevoerd. Naast aandacht voor de specifieke coachingsvaardigheden die Lifebook vereist komen uiteraard ook de theoretische uitgangspunten aan bod. Deelnemers waarderen het feit dat je tijdens de training zelf de kans krijgt om in verschillende rollen actief met Lifebook aan de slag te gaan. Zo ervaar je zelf wat het werken met Lifebook voor kinderen betekent.  Tussen de 2de en 3de trainingsdag ga je als deelnemer zelf aan de slag met 2 groepjes kinderen en het Lifebook. Tijdens de laatste trainingsdag presenteren de deelnemers hun ervaringen met het werken met Lifebook. Deze bijeenkomst wordt afgesloten met een eindevaluatie en (indien alle onderdelen met een positief resultaat zijn afgerond) het uitreiken van het certificaat Lifebook coach.

Aan het eind van de training:

 • Weten de coaches hoe ze met Lifebook moeten werken.

 • Hebben ze de verschillende onderdelen van het levensboek zelf geoefend.

 • Weten de deelnemers hoe ze de kinderen/jongeren kunnen coachen tijdens het werken aan hun levensboek.

 • Hebben zij twee groepjes kinderen als Lifebook coach begeleid. 

 • Kunnen zij binnen hun organisaties zelfstandig het Lifebook implementeren en beschikbaar maken voor alle kinderen en jongeren.

Tijdsinvestering

 • Zelfstudie 8 uur

 • Contacturen: 

 • 2 trainingsdagen van ieder 6 uur (12 uur) (trainingstijden 9:30 - 16:00)

 • 1 trainingsdag van 4 uur inclusief presentatie (toetsing) (tijdstip wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld) 

 • Werken met 2 groepjes kinderen: per groepje 12 ½ uur (25 uur) 

 • Totaal: 49 uur

Kosten van de training

We organiseren de training zoveel mogelijk in-company. De organisatie draagt in dat geval zorg voor een trainingslocatie en de catering. 

Bij een groepsgrootte van 6 deelnemers of minder is het starttarief 2995,00 euro = 499,00 pp. Bij een groepsgrootte tussen 7 en 10 deelnemers zijn de kosten 450,00 euro per persoon. 

Bij een groepsgrootte tussen vanaf 11 deelnemer zijn de kosten 425,00 euro pp.

Dit is per deelnemer inclusief trainerskosten, het handboek Lifebook coach, 10 Lifebooks, certificaat, ontwikkelingskosten, materialen en exclusief reiskosten mastertrainer Lifebook for Youth. 

Aanmelden

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen neem dan contact op en stuur een mail naar info@lifebookforyouth.com

We Need Your Support Today!